Dartsinitiatie en tornooi

Op zaterdag 8 oktober organiseren we een dartsinitiatie voor 32 personen in het GC Gerard Walschap. Er worden 8 dartborden en voldoende sets pijltjes voorzien voor iedereen. Diegenen die zelf reeds pijltjes hebben, mogen deze uiteraard ook gebruiken. Er zal aanvankelijk een beetje uitleg over het spel worden gegeven, waarna we het dartboard aan de hand van verschillende spelvormen leren kennen.

Aansluitend op de initiatie zullen we een tornooitje houden. Om het ook voor absolute beginners toegankelijk te houden, hanteren we het stramien van BV-darts. De poulefase zal gespeeld worden vanaf 201 waarin het niet nodig is om met een double uit te gooien. Naarmate het tornooi vordert zal er uitgeworpen dienen te worden met dubbels en zal er uiteindelijk vanaf 501 gegooid moeten worden. Gezien we werken met een poulesysteem in de eerste ronde zal iedereen minstens 3 wedstrijdjes kunnen spelen op het tornooi. 

De prijs bedraagt 5 euro per persoon en is inclusief een drankbonnetje. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar johannesmertens@hotmail.com met daarin je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Indien er nog plaatsen vrij zijn, zal je per kerende de betalingsgegevens ontvangen. Van zodra we de betaling ontvangen, is de inschrijving definitief.

 

Let wel: vol = vol.

De deuren openen om 13u30. De initiatie met verschillende spelvormen begint om 14u00. 

 

Tip: bij darts dient er nogal wat vermenigvuldigd, opgeteld en afgetrokken te worden... Er zijn hiervoor verschillende apps beschikbaar. Een aanrader is de app "Dartcounter", gratis te downloaden in de appstore. Het is aan te raden om deze app op voorhand even te downloaden op je smartphone. Dit kan één en ander vlotter doen verlopen.

Tot dan!