Dartsinitiatie en tornooi

Op zaterdag 28/10/2023 gaat onze tweede dartsnamiddag door! Het concept van vorig jaar blijft behouden. Meer info volgt nog, hou zeker de nieuwspagina in de gaten.

Archief

Op zaterdag 08/10/2022 organiseerde onze afdeling haar eerste dartsinitiatie en beginnerstornooi. Maar liefst 26 deelnemers deden op 8 dartsborden een gooi naar de trofee van dartskampioen van KWB Londerzeel-Sint-Jozef. In een gemoedelijke sfeer werd iedereen in 8 verschillende poules ingedeeld. De beste twee van elke poule gingen door naar de volgende ronde. Aangezien het tornooi ook toegangkelijk was en leuk moest zijn voor absolute beginners, werd er gespeeld volgens het concept van BV-darts. De poulefase werd gespeeld vanaf 201, en uitgooien met een double was niet nodig. Naarmate de rondes vorderden en de beste deelnemers overbleven, werd de moeilijkheidsgraad opgedreven. De finale werd uiteindelijk gespeeld vanaf 501 en met double out.

De ongenaakbare Kevin De Proft werd uiteindelijk gekroond tot dartskampioen. Plaatsen drie en vier werden ingenomen door onze lokale KWB-ers Joris en Johannes.

 

Voorafgaand aan het tornooi kon iedereen kennis maken met darts in verschillende spelvormen: cricket, reis rond de wereld, tactics, scoretraining, ....

 

Wij hopen enerzijds dat het voor sommigen een aangename kennismaking was met darts, en dat het voor iedereen een leuke namiddag was. Voor ons was de dartsnamiddag alvast geslaagd. Bedankt voor de sportiviteit en de leuke sfeer!

 

Top 3:

  1. Kevin De proft
  2. Joris “The Archer” Rottiers
  3. Johannes Mertens

Het volledig ingevulde tornooischema vinden jullie HIER.