gin-tasting

Gin had tot een tiental jaren geleden een wat belegen imago. Maar sinds de gin-hype de afgelopen jaren uit Zuid- Europa ook naar ons is overgewaaid, is dat helemaal veranderd. Het is een rage geworden die nu al ettelijke jaren aanhoudt en voorlopig geen einde kent. Integendeel, elk jaar komen er nog nieuwe variëteiten bij. Gin-drinkers voegen zelf kruiden of bessen toe om de smaak helemaal naar hun wens te maken; ze discussiëren of een gin bloemig, citrusachtig of kruidig is. Gin leent zich tot zo'n rage, omdat het zo'n veelzijdig drankje is: je kunt het zowel drinken bij het aperitief of als digestief, het is geliefd bij mannen en vrouwen, je kunt het gemakkelijk zelf mixen en er zit een verhaal aan vast.

Of je nu al wel een gin-expert bent of nog een complete leek, we willen jullie op vrijdag 17 maart laten kennismaken met een zestal soorten gin (uiteraard met bijpassende tonics) op onze degustatie-avond bij Brouwerij Vercauteren, Malderendorp, 27, om 19.30 uur. De degustatie duurt ca. 2,5 uur en je krijgt er uiteraard ook alle verhalen en achtergrond bij. Deelnemen kost € 20 p.p. voor leden en € 25 voor niet-leden.

Inschrijven vooraf is verplicht en doe je door het inschrijvingsgeld over te schrijven op rekening BE11 0682 4969 9548 van kwb Sint-Jozef, met vermelding van ‘gin-degustatie’ en de namen van de deelnemers, voor 10 maart. 

Opgelet: de gin-tasting is reeds volzet!

een verslagje en foto's van deze proeverij vinden jullie in de rubriek 'terugblik' onder activiteiten...