Ledenquiz

Op vrijdag 14 april gaat onze jaarlijkse kwb-quiz door. Daarmee is onze ledenquiz dit jaar al aan zijn achttiende editie toe! De winnende

ploeg mag ook dit jaar de wisselbeker voor één jaar mee naar huis nemen. Quiz mee en samen zorgen we voor een spannende, leerrijke en gezellige avond. We blijven daarbij trouw aan ons concept: bij ons geen toestanden voor ‘beroepsquizzers’ maar een leuke en verrassende mix van makkelijker en moeilijker en van weetvragen en ‘praktijk’, zoals steeds samengesteld en begeleid door onze wijkmeester Daniël Gosselin en zijn familie! We starten om 19.30 uur in het GC G. Walschap. De deelname (kwb-leden, familieleden en vrienden) aan deze quiz is gratis maar de opbrengst van de consumpties tijdens de quiz gaat zoals gewoonlijk wel naar een goed doel. Zorg dat je er ook bij bent! Deelnemen doe je door je per ploegje van 3 of 4 personen aan te melden bij Daniël Gosselin op het nummer 0497 / 19 76 60.

verslag 2022

Quizmaster Daniël leidde ook dit jaar zijn quiz weer in goede banen, samen met zijn enthousiaste team van juryleden. De kwis verliep volgens de beproefde formule, bestaande uit 10 reguliere rondes aangevuld met een bonusronde. Dit jaar vonden 9 enthousiaste ploegen hun weg naar het GC Gerard Walschap.

 

De bonusronde bestond dit jaar weer uit een leuke behendigheidsproef waarbij de kandidaten 8 moeren op hun zijden moesten stapelen, zonder deze met de hand aan te raken. De chinese vrijwilligers van de ploegen “De laatste 4”, “Oskadamy”, “Toets” en “Nuuse” bleken over stalen zenuwen te beschikken en brachten deze proef tot een goed einde.

 

De vragenrondes handelden over actua, algemene kennis, sport, muziek, verbanden, raadsels, foto’s en media. De vragen waren zodanig opgesteld dat niemand met een slecht gevoel naar huis ging: alle ploegen haalden een mooi gemiddelde van ruim boven de 50%.

 

Ook de proevertjesronde kon dit jaar als vaste waarde uiteraard niet ontbreken: 5 soorten salami en 5 “bruiswaters met een smaakje” prikkelden onze smaakpapillen.

Dit jaar had "Nuuse" de eer om de wisselbeker voor één jaar mee naar huis nemen. 

Hierbij geven we nog even de eindstand mee van KWB ledenquiz 2022:

  1. Nuuse
  2. De laatste 4
  3. Voeits
  4. Toets
  5. Oskadamy
  6. De inwijkelingen
  7. Jef Top
  8. RW
  9. De letste zijn de beste!

Daniël en team: bedankt voor de leuke avond!