Schakel april 2023

Gepubliceerd op 15 april 2023 om 21:08

Wijkmeestervergadering 2 maart 2023

Aanwezig: Bert Buggenhout, Patrick De Buyser, François De Keersmaecker, Tom De Keersmaecker, Daniël Gosselin, Jan Hadermann, Theo Hofmans, Gaston Maes, Johannes Mertens, Willy Mertens, Jan Moeyersoms, Fons Moeyersons, Joris Rottiers, Dirk Tierens, Dominik Van Sweevelt.

Namens kwb-nationaal: Peter Van Riet (afdelingsondersteuner)

Verontschuldigd: Eddy Van Den Bosch.

 

  1. Familienieuws: We ontvingen de afgelopen weken geen familienieuws. Geen nieuws is goed nieuws zeker?.

 

  1. Mountainbike: Geïnteresseerden om eens mee te rijden mogen contact opnemen met Willy of Johannes Mertens of via onze facebookpagina. Ook suggesties zijn altijd welkom. Onze mountainbikeritten starten tijdens de periode van de zomertijd steeds op zaterdag om 9.00 uur aan de Sint-Jozefkerk (tenzij er een verplaatsing op het programma staat). Kom één van de volgende zaterdagen alvast eens langs en rijd met ons mee!.

 

  1. We ruimen weer zwerfvuil op: Op zaterdag 18 maart werd de jaarlijkse Lenteschoonmaak van Mooimakers afgetrapt en net als in heel wat andere kwb-afdelingen gingen ook bij ons vrijwilligers op pad met grijpstok en vuilzak om hun buurt proper(der) te maken. Helaas weten we dat zwerfvuil een steeds terugkerend probleem is en we blijven onze actie die we vorig jaar startten dan ook verder zetten, elke derde zaterdag van de pare maanden, met uitzondering van augustus. Voor de eerstkomende opruimactie verwachten wij je op zaterdag 15 april om 14 uur aan de parking van de vrije basisschool Virgo De Heide, Topmolen 77. Wil jij ook wat tijd investeren in deze nuttige actie dan ben je heel welkom! We zorgen voor de verzekering en daarom vragen we de gegevens op van elke vrijwilliger. Wie zich opgeeft als vrijwilliger kan ook rekenen op gratis materiaal om veilig deel te nemen. Geef in ieder geval je naam, voornaam, adres en contactgegevens door aan dekeersmaecker.francois@gmail.com of via 0496 / 17 06 89. Wist je al dat je een sluikstort ook altijd kan melden? Dat doe je door een mailtje te sturen naar sluikstort@incovo.be.

 

  1. Wandeling op zondag 23 april 2023: Onze dropping van 19 november was best een pittige editie. Het terrein werd gekenmerkt door zijn steile hellingen, glooiende kouters, kronkelende beken, bronnen en bosjes op de overgang tussen de Brabantse Kouters en het Pajottenland. 75 deelnemers trokken toen hun stapschoenen aan voor de avondlijke en nachtelijke tocht. “Alleen jammer dat we door de duisternis niet veel meekregen van de prachtige uitzichten!”, klonk het toen al bij verschillende deelnemers. De vraag stak dan ook al meerdere malen de kop op om de route van de dropping ook eens overdag te kunnen wandelen. Op zondag 23 april organiseren we voor de liefhebbers een begeleide (door Yvan en Tom) wandeling van route ‘René’ (start in Mazenzele) of route ‘Kobe’ (start in Kobbegem aan de carwash). Inschrijven doe je voor 16 april door een mailtje te sturen naar dekeersmaeckert@gmail.com of door een telefoontje of sms’je naar 0472 / 56 59 86. Geef je naam op, het aantal deelnemers en de route die jullie voorkeur geniet. We spreken af op zondag 23 april om 13.00 uur aan het GC Gerard Walschap. We carpoolen met eigen vervoer naar het beginpunt van de wandeling. Wij voorzien dus geen vervoer! Hou zeker ook onze facebook-pagina in het oog voor verdere info en als geheugensteuntje.

 

  1. Een knoop in je zakdoek:

Elke zaterdag                          09.00 u   MTB-ritten                  Kerk Sint-Jozef                 

Vrijdag             14 april           19.30 u   Ledenquiz                     GC G. Walschap

Zaterdag          15 april           14.00 u   Zwerfvuilactie             Virgo De Heide               

Zondag             23 april          13.00 u   Wandeling                   GC G. Walschap

Zaterdag          20 mei                           Jaarmarkt                     In ons dorp

Weekend          9-11 juni                        kwb-weekend              Houthalen

 

Een overzicht van alle schakels, inclusief de meest recente, vindt u HIER

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.