KWB Mountainbike

Heb je zin om wat meer te sporten, maar zie je er tegenop om alleen op pad te gaan? Wij van KWB Londerzeel-Sint-Jozef hebben misschien een oplossing! Elke zaterdagvoormiddag verzamelen wij aan de kerk van Londerzeel-Sint-Jozef om gezamenlijk te mountainbiken. Onze groep bestaat uit mensen van verschillende leeftijden: van twintigers tot zestigers. Ook zijn er enkele vrouwen die regelmatig meefietsen met onze groep.

Plezier staat op de eerste plaats, maar af en toe kunnen diegenen die willen elkaar ook wat uitdagen. Op hellingen en veldwegen wordt de gas regelmatig opengedraaid, maar de bedoeling is dat we na dergelijke stukken op elkaar wachten zodat we de rit samen kunnen beëindigen. We tekenen zelf ritten in onze mooie streek uit, maar gaan ook elke maand al carpoolend op verplaatsing om af en toe wat afwisseling van omgeving te brengen.

De ritten zijn, afhankelijk van het moment op het seizoen en het parcours, tussen de 40 en 60 km lang. De gemiddelde snelheid schommelt doorgaans rond de 20 à 21 km/u, maar ook dit is afhankelijk van het moment van het seizoen (we bouwen in het begin steeds op zodat iedereen mee kan) en de hoogtemeters en berijdbaarheid van de uitgestippelde weg.

Voor elke rit die die iemand rijdt worden er punten uitgereikt. Diegene die op het einde van het seizoen de meeste punten heeft verzamelt, mag zich een heel jaar lang clubkampioen noemen. Hieraan proberen we steeds een leuke trofee te koppelen.

Meer info? Contacteer ons gerust! Iedereen kan vrijblijvend meerijden, zonder enige verplichting. De contactadressen voor het mountainbiken zijn johannesmertens@hotmail.com en willy.mertens@telenet.be