KWB op d'Aa

Onze lokale KWB-afdeling heeft hier op d'Aa reeds een jarenlange traditie in beweging maken achter de rug. Zowel sociaal als cultureel hebben we hier ons steentje bijgedragen tot het kruiden van onze dorpsgemeenschap. Verweven in alle dorpsactiviteiten kan je moeilijk naast onze kwb eensgezinde beweging kijken.

Via deze webpagina willen we jullie laten kennismaken met onze plaatselijke KWB-afdeling. De Kristelijke Werknemersbeweging heeft zowel nationaal als lokaal reeds een hele geschiedenis achter de rug. Hier op de Heide zijn we actief sinds 1951. We zijn uitgegroeid tot een vereniging waar iedereen zich thuis voelt, jong en oud, gezinnen met kinderen, mannen en vrouwen, ... In ruil voor je lidgeld krijg je een ruime vriendenkring, interessante activiteiten en elke maand informatie via ons plaatselijke ledenblad “De Schakel” en het nationale ledenblad “Raak”. Ook hier op Sint-Jozef is KWB geen vrijblijvend clubje. We vinden plezier maken belangrijk, we houden van sport en actie en zijn fier op onze feestcultuur! Toch streven we samen naar een wereld met zoveel mogelijk welzijn voor zoveel mogelijk mensen. Plaatselijk tellen we ongeveer 200 leden, nationaal zijn we met 80 000 leden en dus vallen er soms ook interessante voordelen uit de boom. Onze KWB is zijn lidgeld dubbel waard. Je bent meer dan welkom!
 
Onze KWB, een vereniging waar iedereen zich thuis voelt! Een jaarfeest met dansgelegenheid en lekker tafelen. Gratis huisbezoek van de Sint aan onze kinderen. Onze dropping in november is reeds jarenlang een succesnummer. Een kaas & wijnavond in samenwerking met de Gezinsbond. Samenaankoop van stookolie. Gezinsdag met fietstocht en barbecue in juni. Wandeltochten, fietsavonden… De sportieveling blijft niet in de kou staan. Een wijkmeesterquiz ten voordele van de derde wereld. Jaarlijks bezoek aan een bedrijf of instelling. Onder de koepel van beweging.net een vertegenwoordiging in de parochieraad. Veel vriendschap en gezelligheid troef! Lesavonden volgens interesse van de leden, zoals computer, koken, dansen, tuinieren, fotograferen... Aandacht voor de problematiek van de werknemer. Een eigen maandblaadje “ De Schakel” met info over onze KWB-werking en het dorpsleven.

 

21 enthousiaste wijkmeesters/bestuursleden die zich inzetten voor onze leden. Niet alleen zijn zij de helpende handen in het uitwerken van een activiteit, maar zorgen ze maandelijks voor de bezorging van ons lokale ledenblad "De Schakel" samen met de "Raak" bij onze leden. Op deze manier onderhouden wij graag het persoonlijk contact met onze leden. Hebben wij je interesse en "goesting" kunnen prikkelen om onze KWB hier op d'Aa beter te leren kennen? Dan ontvangen wij graag een mailtje van u. Of beter nog: dan ontmoeten wij u graag op één van onze KWB-activiteiten.