Dartsnamiddag

Op 28 oktober organiseren wij, na de geslaagde editie van vorig jaar, opnieuw een dartsnamiddag voor beginners en recreanten. Ervaring is niet vereist; we houden de spelletjes laagdrempelig zodat deze voor iedereen haalbaar zijn. Nog nooit een dartbord van dichtbij gezien? Spreek ons gerust aan, we nemen zeker onze tijd om jullie de spelregels en basisbeginselen bij te brengen.  Hebben jullie zelf geen dartpijltjes? Ook dat is geen probleem: we hebben voldoende sets ter beschikking die jullie gratis kunnen gebruiken.

 

We spreken af in het GC Gerard Walschap (Sint-Jozefstraat 44, 1840 Londerzeel), waar de deuren om 13u30 opengaan en er 8 dartborden ter beschikking zijn. Om 14u00 beginnen we met allerlei varianten van het dartsspel, die we in kleine groepjes zullen spelen. Om 15u30 worden de voorbereidingen getroffen om de deelnemers in poules in te delen, zodat we om 16u00 van start kunnen gaan met een klein tornooitje. Dit tornooi wordt opgevat volgens het format van televisieprogramma BV-darts. De eerste ronde wordt er gegooid vanaf 201, single out, om zo te evolueren naar 501, double out in de finale. Op die manier krijgen ook de absolute beginners de kans om hun wedstrijden te winnen in de poulefase. Aangezien ons opzet is om er een gezellige namiddag van te maken, voorzien wij geen geldprijzen. Wél zijn er trofeeën voor de top drie van het tornooi.

 

Inschrijven kost 5 euro per persoon voor KWB-leden en 7 euro per persoon voor niet-KWB-leden. Dit inschrijvingsgeld omvat een gratis consumptie naar keuze. Dranken en hotdogs worden geserveerd aan democratische prijzen. Stuur vóór 23/10/2023 een e-mail naar johannesmertens@hotmail.com (of via 0496/21.93.25) met daarin je voor- en achternaam en contactgegevens (gsm-nummer en/of e-mailadres). We nemen dan contact op met de betalingsinfo. Let wel: de plaatsen zijn beperkt!

Archief

Op zaterdag 08/10/2022 organiseerde onze afdeling haar eerste dartsinitiatie en beginnerstornooi. Maar liefst 26 deelnemers deden op 8 dartsborden een gooi naar de trofee van dartskampioen van KWB Londerzeel-Sint-Jozef. In een gemoedelijke sfeer werd iedereen in 8 verschillende poules ingedeeld. De beste twee van elke poule gingen door naar de volgende ronde. Aangezien het tornooi ook toegangkelijk was en leuk moest zijn voor absolute beginners, werd er gespeeld volgens het concept van BV-darts. De poulefase werd gespeeld vanaf 201, en uitgooien met een double was niet nodig. Naarmate de rondes vorderden en de beste deelnemers overbleven, werd de moeilijkheidsgraad opgedreven. De finale werd uiteindelijk gespeeld vanaf 501 en met double out.

De ongenaakbare Kevin De Proft werd uiteindelijk gekroond tot dartskampioen. Plaatsen drie en vier werden ingenomen door onze lokale KWB-ers Joris en Johannes.

 

Voorafgaand aan het tornooi kon iedereen kennis maken met darts in verschillende spelvormen: cricket, reis rond de wereld, tactics, scoretraining, ....

 

Wij hopen enerzijds dat het voor sommigen een aangename kennismaking was met darts, en dat het voor iedereen een leuke namiddag was. Voor ons was de dartsnamiddag alvast geslaagd. Bedankt voor de sportiviteit en de leuke sfeer!

 

Top 3:

  1. Kevin De proft
  2. Joris “The Archer” Rottiers
  3. Johannes Mertens

Het volledig ingevulde tornooischema vinden jullie HIER.