Mountainbike - kledij

n 2020 hebben wij besloten om clubkledij te ontwerpen en te bestellen. Gezien de grote prijsstijging van onze toenmalige leveranciers, zijn we in 2023 overgestapt naar een andere leverancier, met name de Belgische firma Doltcini (https://www.doltcini.be/). Onze keuze voor Doltcini werd sterk bepaald door het feit dat we bij hen niet gebonden zijn aan minimumafnames bij (na)bestellingen. Zo kunnen wij ieder (nieuw) lid steeds voorzien van de gewenste kledingstukken. Doltcini heeft ook voor ieder wat wils: er kan gekozen worden tussen verschillende kwaliteitsniveau’s (en bijhorende prijzen). We laten dan ook aan eenieder de keuze betreffende de gewenste kledingstukken en de gewenste kwaliteit. Een truitje is reeds beschikbaar vanaf 40 euro, het instapmodel fietsbroek kost je 51 euro.

 

Wij hebben ervoor gekozen om zonder sponsoring te werken. Dit heeft volgende gevolgen:

  • Aangezien we niet afhankelijk zijn van sponsoring, bepalen we zelf hoe onze outfit er uit ziet. Bij veel wielerclubs worden er om de x-aantal jaren nieuwe sponsors gezocht, waardoor ook telkens een hele nieuwe outfit aangekocht dient te worden. Bij ons is het de bedoeling dat de kledij in principe ongewijzigd blijft (tenzij de hele groep na een aantal jaren beslist om eens te veranderen), waardoor niemand verplicht is om regelmatig een nieuwe outfit aan te kopen.
  • We laten iedereen vrij in de aankoop van de kledij, en verplichten dit geenszins. Het is uiteraard wel leuk indien de vaste deelnemers een uniforme outfit dragen, dat geeft KWB ook de nodige visibiliteit naar de buitenwereld toe. Maar nogmaals: we verplichten niemand, het blijft een vrije keuze. Aangezien we zonder sponsors werken, kunnen wij niet tussenkomen in de kosten. Vandaar dat we de mensen de mogelijkheid geven om tussen verschillende prijsniveau’s te kiezen. Ook wat de gewenste kledingsstukken betreft laten we iedereen de vrije keuze: wil je enkel een wielershirt? Prima! Wil je hierbij ook een korte of lange broek, windstopper en/of wintervest: zeker ook mogelijk!

Klik op de onderstaande link voor een gedetailleerd overzicht met de bijhorende prijzen. Let wel: Deze prijzen zijn niet geïndexeerd. Het is mogelijk dat er ondertussen lichte prijswijzigingen werden doorgevoerd door onze leverancier.

download de PDF-file met meer info hier