Ledenquiz

verslag 2023

Naar goede gewoonte werd ook dit jaar door Team Daniël een leuke en afwisselende quiz opgesteld waarvan de inkomsten ten voordele van de oorlogslachtoffers in Oekraïne werden geschonken. Er tekenden dit jaar 11 teams present. 

De standaard quizrondes als sport, algemene kennis, actua, ... werden zoals steeds aangevuld met een leuke doe-ronde. Dit jaar dienden alle tafels 2 personen af te vaardigen: één iemand kreeg een bakje vol pingpongballetjes, waarvan hij er twee in aparte glazen diende te mikken. De glazen stonden op ongeveer 60 cm afstand van de rand van de tafel. De balletjes moesten minstens 1 keer te botsen vooraleer in het glas te belanden. Geen sinecure! Dat bewijzen de cijfers: slechts 6 van de 11 teams lukten in deze opdracht. De tweede teamgenoot moest ervoor zorgen dat de werper zijn taak kon blijven uitvoeren door de balletjes op te rapen. 

De proevertjesronde was voor de meesten dit jaar blijkbaar een relatief makkelijke opdracht. Maar liefst 7 ploegen haalden hier de maximumscore! Een bewijs dat de standaard kwb-er wel eens een exotisch biertje lust? Want dat was dit jaar inderdaad de opdracht: 5 niet-doordeweekse bieren en 5 soorten dipsauzen proeven. Voor de ploeg van ondergetekende was het herkennen de verschillende bieren echter allesbehalve makkelijk.

Hoewel Nuuse bij aanvang van de laatste ronde 9 punten voorsprong had op de tweede in de voorlopige rangschikking, was de einduitslag ongemeen spannend. Door alweer een slechte muziekronde van Nuuse strandde 'k zaat ni weten' uiteindelijk op 1 luttel punt van de (gedeelde) overwinning. Ook KWB-MTB eindigde op slechts 3 punten van Nuuse.  Het werd dus een uitermate spannende eindstrijd dit jaar, maar Nuuse mocht uiteindelijk opnieuw met de wisselbeker naar huis...

Hierbij geven we nog even de eindstand mee van KWB ledenquiz 2023:

 1. Nuuse
 2. 'k zaat ni weten...
 3. KWB MTB
 4. passeurs
 5. Breendonkstraat
 6. De laatste vier
 7. Toets
 8. Kweetnie
 9. De inwijkelingen
 10. Jezus Kwistus
 11. De Collega's

verslag 2022

Quizmaster Daniël leidde ook dit jaar zijn quiz weer in goede banen, samen met zijn enthousiaste team van juryleden. De kwis verliep volgens de beproefde formule, bestaande uit 10 reguliere rondes aangevuld met een bonusronde. Dit jaar vonden 9 enthousiaste ploegen hun weg naar het GC Gerard Walschap.

 

De bonusronde bestond dit jaar weer uit een leuke behendigheidsproef waarbij de kandidaten 8 moeren op hun zijden moesten stapelen, zonder deze met de hand aan te raken. De chinese vrijwilligers van de ploegen “De laatste 4”, “Oskadamy”, “Toets” en “Nuuse” bleken over stalen zenuwen te beschikken en brachten deze proef tot een goed einde.

 

De vragenrondes handelden over actua, algemene kennis, sport, muziek, verbanden, raadsels, foto’s en media. De vragen waren zodanig opgesteld dat niemand met een slecht gevoel naar huis ging: alle ploegen haalden een mooi gemiddelde van ruim boven de 50%.

 

Ook de proevertjesronde kon dit jaar als vaste waarde uiteraard niet ontbreken: 5 soorten salami en 5 “bruiswaters met een smaakje” prikkelden onze smaakpapillen.

Dit jaar had "Nuuse" de eer om de wisselbeker voor één jaar mee naar huis nemen. 

Hierbij geven we nog even de eindstand mee van KWB ledenquiz 2022:

 1. Nuuse
 2. De laatste 4
 3. Voeits
 4. Toets
 5. Oskadamy
 6. De inwijkelingen
 7. Jef Top
 8. RW
 9. De letste zijn de beste!

Daniël en team: bedankt voor de leuke avond!