opruimacties zwerfvuil

Het Corona-hoofdstuk heeft, wetenschappelijk bewezen, duidelijk een invloed op ons mentaal en fysiek welzijn. Velen onder ons zochten daarom opnieuw het rustgevende van onze nabije natuur op: sporten, fietsen, wandelen langs onze prachtige trage wegen, ontdekken van plaatsen die we nog niet kenden... Het zal je dan ook niet ontgaan zijn dat er heel wat zwerfvuil wordt achtergelaten langs deze rustgevende wegeltjes, maar ook langs onze dagdagelijkse wegen. Onze KWB-afdeling wil hier iets aan doen! Niet alleen sensibiliseren, maar ook handen uit de mouwen steken.

Daarom werd er in 2022 met een nieuwe activiteit gestart: telkens de 3e zaterdagmiddag van de onpare maanden, tussen 14 en 16 uur, gaan we met vrijwilligers de straat op om achtergelaten zwerfvuil in te zamelen. Dankzij de volle ondersteuning van onze intercommunale voor afvalbeheer, INCOVO, kunnen wij beschikken over fluovestjes, grijpers, handschoenen en zwerfvuilzakken. Worden we dan PROPERE BURGERS?

Heb je interesse in deze actie en heb je enkele uurtjes de tijd op deze zaterdagmiddagen (mag ook met het gezin), dan verwachten wij je om 14 uur aan de parking van de vrije basisschool Virgo De Heide, Topmolen 77 Londerzeel St-Jozef. Als vereniging zorgen wij voor de verzekering, daarom vragen we expliciet de nodige gegevens op van elke vrijwilliger. Geef daarom je naam en voornaam, adres, telefoonnummer en e-mailadres zeker door aan onze verantwoordelijke François De Keersmaecker, dekeersmaecker.francois@gmail.com of via 0496 / 17 06 89. Ook kan je bij hem meer informatie over deze actie verkrijgen."

 

Volgende datums zijn voorzien in 2024 (telkens van 14u tot 16u):

20-01-2024

16-03-2024

18-05-2024

21-09-2024

16-11-2024

Uiteraard kan je ook kiezen om slechts 1 of enkele dagen mee te helpen. Hopelijk tot dan!