Schakel juli - augustus 2023

Gepubliceerd op 16 juli 2023 om 23:26

Wijkmeestervergadering 1 juni 2023

Aanwezig: Bert Buggenhout, Patrick De Buyser, François De Keersmaecker, Daniël Gosselin, Theo Hofmans, Gaston Maes, Johannes Mertens, Willy Mertens, Jan Moeyersoms, Fons Moeyersons, Joris Rottiers, Dirk Tierens, Eddy Van Den Bosch, Jean Van Muylder.

Verontschuldigd: Dominik Van Sweevelt.

 

Familienieuws: We kregen vorige maand geen familienieuws binnen en gaan er van uit dat geen nieuws goed nieuws is…

 

Mountainbike: Onze mountainbikeritten starten tijdens de periode van de zomertijd steeds op zaterdag om 9.00 uur aan de Sint-Jozefkerk. Meer info? Stuur een mailtje naar johannesmertens@hotmail.com of willy.mertens@telenet.be of contacteer ons via onze facebookpagina. Kom op zaterdag eens langs en rijd met ons mee!

 

Heideloop op zondag 30 juli 2023: De 10e editie in 2022 zou onze laatste editie worden. Dit einde na onze jubileumeditie stond al 7 jaar lang gepland. Echter, jullie positieve commentaren en onze nieuwe locatie hebben er ons toe aangezet dat we toch nog enkele bereidwillige medewerkers hebben gezocht (en gevonden) die zich in de toekomst mee achter de organisatie van de Heideloop willen scharen. De start- en aankomstlocatie blijft zoals in 2022 in het gemeenschapscentrum Gerard Walschap. Op die manier kunnen ook de inwoners die dag komen meegenieten van een frisse pint en een hotdog tijdens een leuke sfeer. Eén ronde beslaat 4 km en er is keuze tussen 1, 2, 3 of 4 ronden. Inderdaad, door het succes van vorig jaar zal er dit jaar ook een “10 miles van d’ Aa” gelopen kunnen worden. Het parcours is nog steeds een mix tussen geasfalteerde en onverharde wegen. De afstanden van de kinderlopen blijven ook dit jaar ongewijzigd: 0,4 km voor de allerkleinste lopertjes en 0,8 km voor de negen- tot twaalfjarigen. Er zijn kleedkamers en toiletten voorzien, alsook worden er allerlei dranken en hotdogs voorzien. Parkeren kan in de omliggende straten: Bloemstraat, Sint-Jozefstraat, Jan Hammeneckerstraat, Doofmeer, Hooiveld... Wij maken er een traditie van om iedere jogger een attentie te geven voor hun deelname. Alle deelnemers maken automatisch ook kans op één van onze tombolaprijzen. Onze kwb Heideloop maakt eveneens deel uit van het Londerzeels Loopcriterium. Voorinschrijven is mogelijk tot zondag 23 juli 2023 via onze website. Deze inschrijving wordt pas definitief als het correcte inschrijvingsbedrag binnen de vier werkdagen overgeschreven is op het rekeningnummer van de sportmedewerker van KWB Londerzeel Sint-Jozef, Johannes Mertens, BE49 0639 7394 1871, met als mededeling "kwb heideloop 2023 + je naam + je loopafstand". De voordeelprijzen voor je voorinschrijving zijn:

- 500 m + 1000 m: 3 euro

- 4 km + 8 km + 12 km + 16 km: 5 euro

 

Voor onze Heideloop zijn we ook nog op zoek naar enkele helpende handen. Er is voor ieder wat wils qua taakverdeling:

-        Medewerkers voor de opbouw en het opruimen

-        Inschrijvingen ontvangen en borstnummers uitdelen

-        Verwerking van de inschrijvingen via de PC

-        Seingevers

-        Ondersteuning op het terrein (verplaatsen nadarhekkens, tafels afruimen, begeleiden                     deelnemers, ...)

-        Helpen bij de bevoorradingsposten...

Uiteraard word je zo goed mogelijk bijgestaan door onze werkgroep die het klappen van de zweep ondertussen kent. Nadien is er traditiegetrouw nog een gezellig samenzijn met een traktatie voor de medewerkers. Zou je ons graag helpen tijdens dit evenement? Neem dan contact op met Johannes Mertens (0496 / 21 93 25).

 

Vrijdagavond = fietsavond: In juli en augustus organiseren we op vrijdagavond recreatieve fietstochtjes van ongeveer 30 km i.s.m. Ferm met start om 19.00 u aan BS Virgo De Heide. Anders dan bij de mountainbikeritten ligt de focus hierbij op het gezellige en niet zozeer op het sportieve. Jong of oud, man of vrouw, gewone stadsfiets of elektrische fiets: iedereen is welkom! Tijdens de fietstochten wordt er meestal ook ergens halt gehouden voor een drankje.

 

Mölkky-tornooi op zondag 3 september 2023: Op zondag 3 september organiseren we ons vijfde Mölkky-tornooi op de terreinen van de KAJ. Je kan individueel inschrijven of meteen in een ploeg van 4 personen. Er wordt individueel gespeeld om in ploegverband de titel “Kampioen van D’ Aa” te winnen. Alle individuele inschrijvingen worden dus ook gewoon in een ploeg onderverdeeld. Inschrijven doe je tot zondag 27 augustus bij Eddy Van Den Bosch (Topmolen 80), eddyvandenbosch@scarlet.be maar bel eerst even 0478 / 60 56 85 om er zeker van te zijn dat er nog plaats is! Na het overschrijven van € 4,00 p.p. op rekening BE11 0682 4969 9548 van kwb Londerzeel Sint-Jozef ben je zeker van je inschrijving. Vermeld bij je overschrijving “Mölkky” en de naam of namen van de deelnemer(s). We starten om 14.00 u en ronden af omstreeks 19.00 u.

 

Startdag parochie: We worden uitgenodigd op de parochiale startdag op zaterdag 9 september om 18.00 u in onze dorpskerk met daarna gezellig napraten bij een drankje en een knabbeltje. Van harte welkom aan iedereen die ons parochiaal leven en dorp genegen is, een dorp dat anno 2023 verbonden is door verscheidenheid. Het thema is dan ook “we maken van onze parochie, ons dorp een wondere ruimte”.

 

Een knoop in je zakdoek:

Elke zaterdag                             09.00 u   MTB-ritten                       Kerk Sint-Jozef               

Elke vrijdag       juli-augustus   19.00 u   Recreatief fietsen             BS Virgo De Heide

Zondag             30 juli                                11e Heideloop                   GC G. Walschap

Zondag             3 september      14.00 u   Mölkky-tornooi                KAJ-terrein

Zaterdag          9 september      18.00 u   Startviering                       Kerk Sint-Jozef

 

kwb Londerzeel Sint-Jozef wenst je fijne zomermaanden!

 

  1.  

Een overzicht van alle schakels, inclusief de meest recente, vindt u HIER

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.