Schakel juli / augustus

Gepubliceerd op 7 augustus 2022 om 13:44

Wijkmeestervergadering 2 juni 2022

Aanwezig: Bert Buggenhout, Tom De Keersmaecker, Gaston Maes, Johannes Mertens, Willy Mertens, Jan Moeyersoms, Fons Moeyersons, Joris Rottiers, Dirk Tierens, Eddy Van Den Bosch, Dominik Van Sweevelt.

Verontschuldigd: Patrick De Buyser, François De Keersmaecker.

 

  1. Familienieuws:

We vernamen het overlijden van Louis De Cuyper, vader en schoonvader van onze leden Albert De Cuyper en Lucia De Vleeshouwer. Aan de familie en vrienden bieden wij ons medeleven aan.

 

  1. Mountainbike:

Geïnteresseerden om eens mee te rijden mogen contact opnemen met Willy of Johannes Mertens of via onze facebookpagina. Onze mountainbikeritten starten in de zomerperiode steeds op zaterdag om 9.00 uur aan de Sint-Jozefkerk. Kom één van de volgende zaterdagen alvast eens langs en rijd met ons mee!

 

  1. Zomerfietsen op vrijdagavond in juli en augustus:

In juli en augustus organiseren we op vrijdagavond recreatieve fietstochtjes van ongeveer 30 km i.s.m. Ferm met start om 19.00 u. aan het Parochiaal Centrum. Anders dan bij de mountainbikeritten ligt de focus hierbij op het gezellige en niet zozeer op het sportieve. Jong of oud, man of vrouw, gewone stadsfiets of elektrische fiets: iedereen is welkom! Tijdens de fietstochten wordt er meestal ook ergens halt gehouden voor een drankje.

 

  1. Heideloop 2022 op zondag 31 juli 2022:

Dit jaar vindt, na twee jaar afwezigheid wegens de coronaperikelen, eindelijk de 10e editie van onze Heideloop plaats! De voorbije negen jaar mochten wij in totaal 2.171 deelnemers verwelkomen. Wij hopen dan ook dat jullie tijdens onze jubileumeditie opnieuw massaal aanwezig zullen zijn. Aangezien deze editie in het jaar plaatsvindt waarop onze parochie zijn 150-jarig bestaan viert, hebben we besloten om de start- en aankomstlocatie dit jaar te verleggen naar het gemeenschapscentrum Gerard Walschap. Op die manier kunnen ook de inwoners die dag komen meegenieten van een frisse pint en een hotdog tijdens een leuke sfeer. Een nieuwe locatie brengt ook een aangepast parcours met zich mee, al blijven de afstanden gelijkaardig. Eén ronde beslaat 4 km en er is keuze tussen 1, 2, 3 en dit jaar ook 4 ronden. Inderdaad, dit jaar hebben we, speciaal voor de jubileumeditie, ook een “10 miles van d’Aa” in het leven geroepen. Het parcours is nog steeds een mix tussen geasfalteerde en onverharde wegen. De afstanden van de kinderlopen blijven ook dit jaar ongewijzigd: 0,4 km voor de allerkleinste lopertjes en 0,8 km voor de negen- tot twaalfjarigen. Er zijn kleedkamers en toiletten alsook worden er dranken en hotdogs voorzien. Wij maken er een traditie van om iedere deelnemer een attentie te geven en alle deelnemers maken automatisch ook kans op één van onze tombolaprijzen waarbij de hoofdprijs zoals elk jaar een flatscreen-TV is! Voorinschrijven is mogelijk tot zondag 24 juli 2022 via onze website. Onze Heideloop maakt deel uit van het Londerzeels Loopcriterium.

 

  1. Mölkky-tornooi op zondag 4 september 2022:

Mölkky, een rage uit Finland, is net als Kubb een spel waarbij houten stokken de hoofdrol spelen. Na het succes van de eerste drie edities (en een pauze van twee jaar om de gekende redenen) organiseren we op zondag 4 september ons vierde Mölkky-tornooi op de terreinen van (en in samenwerking met) de KAJ. Je kan je individueel inschrijven of meteen in een ploeg van 4 personen. Deelname kost € 4,00 p.p. Er wordt individueel gespeeld om in ploegverband de titel “Kampioen van D’Aa” te winnen. Alle individuele inschrijvingen worden dus ook gewoon in een ploeg onderverdeeld. Inschrijven doe je tot zondag 28 augustus (maar bij voorkeur vroeger want “vol = vol”) bij Eddy Van Den Bosch (Topmolen 80), eddyvandenbosch@scarlet.be maar bel eerst even 0478 / 60 56 85 om er zeker van te zijn dat er nog plaats is! Vervolgens ben je na het overschrijven van € 4,00 p.p. op rekening BE11 0682 4969 9548 van kwb Londerzeel Sint-Jozef zeker van je inschrijving. Vermeld bij je overschrijving de mededeling “Mölkky” en de naam of namen van de deelnemer(s). Aarzel niet omdat je Mölkky misschien nog niet kent; je leert het in een wip en het is super-amusant! We starten om 14.00 u en ronden af omstreeks 19.00 u.

 

  1. Dartsinitiatie op zaterdag 8 oktober 2022, 13.30 u, GC G. Walschap:

Dancing Dimi en Kim “Hurricane” Huybrechts gooien de laatste jaren hoge ogen (of eerder veel trippels) in de internationale dartscompetities. Dit, samen met de schermtijd en de coronaperiode, zorgde voor een ongekende populariteit van de sport in ons land. Zou je ook graag ontdekken wat dit spelletje zo leuk maakt? Kom het op zaterdag 8 oktober samen met ons ontdekken tijdens onze dartsinitiatie! Er worden 8 dartsborden voorzien en voldoende sets pijltjes, zodat deze initiatie ook voor absolute beginners toegankelijk is! Tijdens de initiatie zal er een korte inleiding gegeven worden omtrent het spelletje op zich, de houding en enkele vaak terugkerende termen. Daarna gaan we ons amuseren met verschillende spelvormen. Om iedereen voldoende speelmogelijkheden te geven, opteren we voor een maximum deelnemersaantal van 32. Tot 1 augustus zijn de inschrijvingen exclusief voorbehouden voor onze leden en hun vrienden/familieleden. Nadien worden de inschrijvingen opengesteld voor iedereen. Meer info vinden jullie op onze website. De prijs bedraagt € 5,00 voor leden en € 7,00 euro voor niet-leden. Deze prijs is inclusief een drankbonnetje. Inschrijven kan via johannesmertens@hotmail.com of 0496 / 21 93 25.

 

  1. Zwerfvuilactie op zaterdag 15 oktober 2022:

Helaas weten we dat zwerfvuil een steeds terugkerend probleem is en we zijn dan ook van plan onze actie verder te zetten, elke derde zaterdag van de pare maanden, met uitzondering van augustus. Voor de eerstkomende opruimactie verwachten wij je op zaterdag 15 oktober om 14 uur aan de parking van de vrije basisschool Virgo De Heide, Topmolen 77. Wil jij ook wat tijd investeren in deze nuttige actie dan ben je heel welkom! We zorgen voor de verzekering en daarom vragen we de gegevens op van elke vrijwilliger. Wie zich opgeeft als vrijwilliger kan ook rekenen op gratis materiaal om veilig deel te nemen. Geef je naam, voornaam, adres, telefoonnummer en/of emailadres door aan François De Keersmaecker, dekeersmaecker.francois@gmail.com of via 0496 / 17 06 89.

 

  1. Een knoop in je zakdoek:

Elke zaterdag                            09.00 u    Kerk Sint-Jozef               MTB-ritten

Elke vrijdag       zomer              19.00 u    Parochiaal Centrum       Zomerfietsen

Zondag              31 juli                               GC G. Walschap             Heideloop

Zondag              4 september    14.00 u    Terreinen KAJ                 Mölkky-tornooi

Zaterdag            8 oktober        13.30 u     GC G. Walschap             Darts-initiatie

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.