KWB in beweging

KWB in beweging... Zoals de naam het al laat vermoeden is dit de sportieve tak van onze beweging. Zowel nationaal als lokaal bereiken we mensen die zowel op een recreatieve manier als in competitieverband hun sport beoefenen. Bij KWB staan we open voor sportbeoefening in de breedste zin van het woord.
 

Heideloop

Lokaal kan onze afdeling trots zijn op één van de grootste evenementen op onze Londerzeelse heide, met name de KWB Heideloop. Wat in 2011 begon als een éénmalig sportevent om ons 60 jarig jubileum jaar wat kracht bij te zetten, smaakte naar meer. Het was een concept dat niet alleen sportief een krachtpatser was, maar ook als teambuilding voor onze leden een grootse prestatie is. Die dag alleen al nemen er 70 vrijwilligers actief deel aan de organisatie om van onze KWB Heideloop een geslaagde dag te maken, en dit niet alleen voor de sportievelingen die deelnemen aan de loopwedstrijden, maar ook om onze KWB-afdeling op de kaart te zetten als een eensgezinde KWB die geen uitdaging uit de weg gaat.

 

Mountainbike

Onze KWB Heideloop mag op sportief vlak dan wel onze topper zijn die in het oog springt, maar daarnaast blijven we onze leden, maar ook nieuwelingen, aanmoedigen om beweging in beweging te maken. Zo hebben we al enkele jaren onze mountainbikers die elke zaterdag een toertocht maken vertrekkende aan onze Sint-Jozefkerk. Als rode draad doorheen deze mountainbiketochten kan er een puntenklassement bij mekaar gereden worden met als hoofdprijs de "KWB mountainbike kampioen" troffee. Meer hierover op onze "mountainbike" pagina.

 

Recreatief fietsen en wandelen

Op de zomerse vrijdagavonden worden er gezamenlijke fietstochtjes georganiseerd die voor de hele familie geschikt zijn. Op een gezapig tempo wordt er van de omgeving genoten en onderweg gezellig bijgebabbeld. Ook worden er regelmatig wandelingen in de omgeving georganiseerd waarbij de groep op sleeptouw wordt genomen door één van onze leden. 

 

Allerlei

In het verleden hebben we nog recreatieve volleybalsessies georganiseerd en had onze afdeling zelfs een heuse minivoetbalploeg. Zolang er voldoende interesse is, is er veel mogelijk binnen onze vereniging! De grootst gemeenschappelijke deler in dit verhaal is steeds ontspanning. Geen verplichting, maar plezier maken onder mekaar.
Onder het moto "als het kriebelt moet je sporten" kan je ons steeds contacteren via info@kwb-londerzeel-sint-jozef.be of beter nog, kom je gewoon langs op één van onze volgende evenementen... tot binnenkort!