Schakel november

Gepubliceerd op 15 november 2022 om 17:13

Wijkmeestervergadering 6 oktober 2022

Aanwezig: Bert Buggenhout, Patrick De Buyser, François De Keersmaecker, Tom De Keersmaecker, Daniël Gosselin, Theo Hofmans, Johannes Mertens, Willy Mertens, Jan Moeyersoms, Dirk Tierens, Jean Van Muylder, Dominik Van Sweevelt.

Verontschuldigd: Gaston Maes, Fons Moeyersons, Joris Rottiers, Eddy Van Den Bosch.

 

1. Familienieuws:

We ontvingen afgelopen maand geen meldingen; geen nieuws is goed nieuws, zeker?

 

2. Mountainbike:

Geïnteresseerden om eens mee te rijden mogen contact opnemen met Willy of Johannes Mertens of via onze facebookpagina. Onze mountainbikeritten starten vanaf de invoering van de wintertijd steeds op zaterdag om 9.30 uur aan de Sint-Jozefkerk. Kom één van de volgende zaterdagen alvast eens langs en rijd met ons mee!

 

3. Herinnering: dropping op zaterdag 19 november 2022:

Voor de zevende keer wordt onze dropping 2.0 georganiseerd, steeds weer een garantie voor een avontuurlijk avondje wandelen. Op zaterdag 19 november 2022 verzamelen we aan onze Sint-Jozefkerk. De inschrijvingsprijs bedraagt onveranderd € 8,00 voor leden en € 10,00 voor niet-leden. Voor die prijs krijg je van ons een avond uitzonderlijk stapplezier (ca. 12 km) in goed gezelschap en een hapje achteraf! Verder vragen we je zelf te zorgen voor stevig schoeisel, een goede zaklamp, reflecterende kledij en uiteraard je goed humeur. Inschrijven doe je voor 14 november met een email naar Yvan Lammens (Yvan.Lammens@skynet.be). Bij bevestiging ontvang je het rekeningnummer waarop je je deelnameprijs kan storten. Vermeld zeker het aantal personen, voorkeur van vertrekuur (rond 17.00, 18.00 of 19.00 uur), een GSM nummer en eventueel ook bij welke andere deelnemers je wenst aan te sluiten.

 

4. Bezoek van de Sint op zaterdag 3 december 2022:

Zoals elk jaar hebben we met onze kwb-afdeling weer een afspraak gemaakt met de goedheilige man. Op zaterdag 3 december komt hij, in gezelschap van zijn Pieten, dit jaar aan huis bij onze leden met jonge kinderen. Net als vorig jaar komt de Sint ook dit jaar niet meer alleen bij ouders langs die lid zijn maar ook grootouders die lid zijn kunnen bij hun thuis een bezoek van de Sint voor hun kleinkinderen aanvragen! Voor een afspraak volstaat het om de ‘hemellijn’ van de Sint te bellen op 052 / 30 04 61. Meer informatie vind je in een aparte brief bij deze Schakel. Mocht je deze niet gekregen hebben dan kun je hem altijd aanvragen via je wijkmeester of op ons secretariaat bij Gaston Maes (Topmolen 64, gaston.maes@hotmail.com).

 

5. Herinnering:

vernieuwing van je lidmaatschap bij kwb: Na verschillende jaren ongewijzigd gebleven te zijn, ziet kwb zich genoodzaakt het lidgeld op te trekken naar 35 euro voor een jaar, inclusief lidmaatschap voor je partner en/of inwonende meerderjarige kinderen. Na een moeilijke periode, waarin ontmoeting en activiteiten soms moeilijk en onmogelijk waren, schoten we in het voorjaar weer uit de startblokken. Ook in 2023 staan we voor je klaar met een ruim aanbod boeiende en leuke (gezins)activiteiten. Opnieuw doen waar we als kwb-afdeling goed in zijn: mensen samenbrengen. We hopen dat ook jij erbij zal zijn om samen met ons plezier te maken en voor een warme en solidaire buurt te gaan. Naast ons uitgebreide activiteitenaanbod en een bruisende buurt om in thuis te komen ligt er als kwb-lid nog veel meer op je te wachten. Zo krijg je tien keer per jaar het ledenblad Raak in je bus, boordevol interessante artikels over kwb en alles daarbuiten en profiteer je van exclusieve ledenvoordelen, onder meer onze samenaankoop van stookolie. Weinig redenen om géén lid te zijn dus. Je wijkmeester komt in de loop van deze maand langs voor de verlenging van je lidmaatschap; stuur hem dus liever niet wandelen en geniet opnieuw een jaar lang van alle voordelen van je kwb-lidmaatschap! Betalen doe je cash aan je wijkmeester of via overschrijving voor 1 december op rekening BE11 0682 4969 9548 van kwb Londerzeel Sint-Jozef met vermelding “Lidgeld 2023”. Bedankt om kwb-lid te zijn! En extra bedankt aan de leden die intussen hun lidgeld voor 2023 al overschreven!

 

6. Een nieuwe Heideloop?

Tegelijk met de viering van 150 jaar parochie Londerzeel Sint-Jozef mochten we dit jaar ook het jubileum van de 10e Heideloop vieren. Het werd weer een succes en de Heideloop is daarmee ook de grootste activiteit van onze kwb-afdeling. Maar zoals bij elke activiteit staan ook wij soms even stil bij de toekomst. De werkgroep die deze activiteit achter de schermen steeds voorbereidde besliste zich na deze 10 edities te ontbinden. We willen de leden van deze werkgroep van harte bedanken voor de puike organisatie van de voorbije 10 edities en de uitstraling die ze daarmee tot ver buiten onze gemeente aan onze kwb gaven. Ook de vele tientallen medewerkers op de dag van de Heideloop zelf willen we uiteraard bij deze nog eens extra bedanken. Maar we willen ook verder naar de toekomst kijken en zien of we deze sportieve traditie kunnen verderzetten. We doen daarom een warme oproep: ben of ken je iemand die zich mee wil inzetten om ook in de toekomst een Heideloop te organiseren? Uiteraard is dat een engagement en vraagt dit ook wat werk maar we kunnen, dankzij de pioniers en voorgangers, terugvallen op een tot in de puntjes uitgewerkt draaiboek dat er voor zorgt dat ook absolute beginners er mee aan de slag kunnen. Tegelijk kun je ook rekenen op de ervaring van enkele anciens. Wil je meewerken aan de verderzetting van deze succesvolle activiteit geef dan meteen (en zeker voor half december) een seintje aan Johannes Mertens: johannesmertens@hotmail.com of via 0496 / 21 93 25. Hou ook jij de Heideloop mee in leven?

 

7. Een knoop in je zakdoek:

Elke zaterdag, 09.30 u      Kerk Sint-Jozef    MTB-ritten

Zaterdag 19 november      Kerk Sint-Jozef    Dropping!

Zaterdag 3 december        Bij jou thuis!        De Sint op bezoek

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.