Schakel januari 2023

Gepubliceerd op 16 januari 2023 om 01:21

Wijkmeestervergadering 1 december 2022

Aanwezig: Bert Buggenhout, Patrick De Buyser, François De Keersmaecker, Tom De Keersmaecker, Jan Hadermann, Theo Hofmans, Gaston Maes, Johannes Mertens, Willy Mertens, Jan Moeyersoms, Fons Moeyersons, Eddy Van Den Bosch, Jean Van Muylder, Dominik Van Sweevelt.

Verontschuldigd: Joris Rottiers.

 

 1. Familienieuws: Ons lid Gino Vinck werd grootvader van Mila; proficiat! We heten een warm welkom aan onze nieuwe leden Patrick Schoovaerts uit de Hoveniersstraat, Kristof Maximus en Nathalie Bruyns uit de Biezeweide en Nick Van Overloop en Ilke De Boeck uit Ursene; we ontmoeten hen graag op één van onze volgende activiteiten.

 

 1. Mountainbike: Geïnteresseerden om eens mee te rijden mogen contact opnemen met Willy of Johannes Mertens of via onze facebookpagina. Onze mountainbikeritten starten vanaf de invoering van de wintertijd steeds op zaterdag om 9.30 uur aan de Sint-Jozefkerk. Kom één van de volgende zaterdagen alvast eens langs en rijd met ons mee!

 

 1. Zwerfvuilactie op zaterdag 18 februari 2023: Helaas weten we dat zwerfvuil een steeds terugkerend probleem is en we zijn dan ook van plan onze actie verder te zetten, elke derde zaterdag van de pare maanden, met uitzondering van augustus. Voor de eerstkomende opruimactie verwachten wij je op zaterdag 18 februari om 14 uur aan de parking van de vrije basisschool Virgo De Heide, Topmolen 77. Wil jij ook wat tijd investeren in deze nuttige actie dan ben je heel welkom! We zorgen voor de verzekering en daarom vragen we de gegevens op van elke vrijwilliger. Wie zich opgeeft als vrijwilliger kan ook rekenen op gratis materiaal om veilig deel te nemen. Geef je naam, voornaam, adres en contactgegevens door via dekeersmaecker.francois@gmail.com of via 0496 / 17 06 89. Wist je al dat je een sluikstort ook altijd kan melden? Dat doe je door een mailtje te sturen naar sluikstort@incovo.be

 

 1. Kaas- en wijnavond op zaterdag 11 februari 2023: We nodigen je van harte uit op zaterdag 11 februari in het GC G. Walschap voor ons 8e KAAS-, WIJN- EN DESSERTENBUFFET, vanaf 18.00 u:
 • Welkomdrankje bij aankomst
 • Uitgebreid assortiment heerlijke kazen
 • Beperkt aantal fijne vleeswaren
 • Balletjes met krieken
 • Dessertenbuffet

De deelnameprijs (wijnen of andere dranken niet inbegrepen) bedraagt € 15 per volwassene en € 10 voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar; kindjes tot en met 3 jaar smullen gratis mee (wel vermelden bij je inschrijving!). Inschrijven en betalen doe je door overschrijving van het inschrijvingsgeld op rekening BE11 0682 4969 9548 van kwb Sint-Jozef, met vermelding van ‘Kaas- en wijnavond 2023’ en het aantal personen (volwassenen, kinderen onder 12 en kinderen tot 3 jaar). Bij vragen kun je ook telefonisch terecht bij voorzitter Bert Buggenhout: 052 / 30 64 34. Inschrijven kan tot en met 03/02/2023.

 

 1. Onze bezoeken van de Sint: De Sint en zijn Pieten mochten op zaterdag 3 december weer heel wat kinderen gelukkig maken. Wat was het weer heerlijk om zoveel lachende en gelukkige kindergezichten te zien. Niet alleen de kinderen waren blij, ook ouders en grootouders hebben genoten van het bezoek van Sinterklaas.

Maar wist je dat

… de Sint en zijn Pieten overal enthousiast en warm ontvangen werden?

… er ontzettend veel vragen aan de Sint en zijn Pieten werden gesteld?

… de naam van het paard kan wisselen naargelang het weer?

… de Sint weer prachtige tekeningen kreeg?

… er voor de Sint veel gezongen maar ook gedanst werd?

… dat er heel wat kinderen later goede hulppieten zouden zijn?

… de Sint en zijn Pieten met een prachtige rode loper in hun voertuig werden vervoerd?

… voor veel kinderen het toch een raadsel is hoe men recht kan blijven op het dak?

… toevallige voorbijgangers toch steeds enthousiast zijn bij het zien van de Sint?

… de Sint en zijn Pieten ontzettend uitkijken naar volgend jaar?

… er die zaterdag een prachtig enthousiast team op weg was?

… die dag de Sint en zijn Pieten wel het uithangbord waren, maar dit nooit kan zonder de hulp van zoveel kwb-trekkers? (En dank aan Erwin De Ridder voor dit verslagje!)

 

 1. ‘Betaalbare energie’ op donderdag 16 februari 2023: Betaalbare energie: wat kan ik doen? Door de stijgende energieprijzen en de steeds meer voelbare klimaatverandering gaan velen van ons op zoek naar andere, alternatieve energiebronnen. Wat beweegt er allemaal op de energiemarkt en wat brengt de toekomst ons op het vlak van energie? Wat houdt de energietransitie in en hoe gaan we hier best mee om? Je ontdekt het tijdens onze infoavond. Je komt ook meer te weten over de werking van lokale burgerenergiecoöperaties en welke energieprojecten in je buurt de moeite waard zijn. We organiseren de infoavond op donderdag 16 februari om 20.00 u in GC G. Walschap. De infoavond is gratis voor onze kwb-leden; niet-leden betalen € 5,00. Vooraf inschrijven is verplicht en doe je door een mailtje naar dekeersmaecker.francois@gmail.com of via het inschrijfstrookje en dit voor 9 februari.

 

 1. Een knoop in je zakdoek:

Elke zaterdag                          09.30 u    Kerk Sint-Jozef              MTB-ritten

Zaterdag          11 februari      18.00 u     GC G. Walschap            Kaas- & Wijnavond

Donderdag       16 februari      20.00 u   GC G. Walschap            Infoavond Energie

Zaterdag          18 februari      14.00 u    Virgo De Heide             Zwerfvuilactie

 

kwb Londerzeel Sint-Jozef wenst u  fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar !

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.