Schakel februari 2023

Gepubliceerd op 11 februari 2023 om 17:20

Wijkmeestervergadering 5 januari 2023

Aanwezig: Bert Buggenhout, Patrick De Buyser, François De Keersmaecker, Tom De Keersmaecker, Daniël Gosselin, Jan Hadermann, Theo Hofmans, Gaston Maes, Johannes Mertens, Fons Moeyersons, Dirk Tierens, Eddy Van Den Bosch, Jean Van Muylder.

Verontschuldigd: Willy Mertens, Jan Moeyersoms, Joris Rottiers, Dominik Van Sweevelt.

 

  1. Familienieuws: We ontvingen deze maand geen familienieuws; geen nieuws is goed nieuws?

 

  1. Mountainbike: Geïnteresseerden om eens mee te rijden mogen contact opnemen met Willy of Johannes Mertens of via onze facebookpagina. Onze mountainbikeritten starten tijdens de periode van de wintertijd steeds op zaterdag om 9.30 uur aan de Sint-Jozefkerk. Kom één van de volgende zaterdagen alvast eens langs en rijd met ons mee!

 

  1. Degustatie ‘gin’ op vrijdag 17 maart 2023: Gin had tot een tiental jaren geleden een wat belegen imago. Maar sinds de gin-hype de afgelopen jaren uit Zuid- Europa ook naar ons is overgewaaid, is dat helemaal veranderd. Het is een rage geworden die nu al ettelijke jaren aanhoudt en voorlopig geen einde kent. Integendeel, elk jaar komen er nog nieuwe variëteiten bij. Gin-drinkers voegen zelf kruiden of bessen toe om de smaak helemaal naar hun wens te maken; ze discussiëren of een gin bloemig, citrusachtig of kruidig is. Gin leent zich tot zo'n rage, omdat het zo'n veelzijdig drankje is: je kunt het zowel drinken bij het aperitief of als digestief, het is geliefd bij mannen en vrouwen, je kunt het gemakkelijk zelf mixen en er zit een verhaal aan vast. Of je nu al wel een gin-expert bent of nog een complete leek, we willen jullie op vrijdag 17 maart laten kennismaken met een zestal soorten gin (uiteraard met bijpassende tonics) op onze degustatie-avond bij Brouwerij Vercauteren, Malderendorp, 27, om 19.30 uur. De degustatie duurt ca. 2,5 uur en je krijgt er uiteraard ook alle verhalen en achtergrond bij. Deelnemen kost € 20 p.p. voor leden en € 25 voor niet-leden. Inschrijven vooraf is verplicht en doe je door het inschrijvingsgeld over te schrijven op rekening BE11 0682 4969 9548 van kwb Sint-Jozef, met vermelding van ‘gin-degustatie’ en de namen van de deelnemers, voor 10 maart. Wacht niet te lang want het aantal deelnemers is beperkt!

 

  1. Bezoek aan het Stadhuis van Antwerpen op zaterdag 1 april 2023: Een paleis voor wereldburgers, zo noemen de Antwerpenaars met het nodige chauvinisme hun stadhuis. We boekten voor zaterdag 1 april een uitgebreid bezoek met gids voor onze kwb. De rondleiding duurt ongeveer een uur en drie kwartier en start met de renaissance buitenzijde van het Stadhuis. Vervolgens brengen we een bezoek aan de gerenoveerde gelijkvloerse verdieping waar onze gids ons leidt langs een leuke audiovisuele opstelling over de geschiedenis en restauratie van dit indrukwekkende historisch gebouw. Tot slot verkennen we de mooiste verdieping, het vermaarde ‘Schoon Verdiep’, en maken we kennis met de monumentale pracht, de sociale en culturele betekenis en de huidige politieke functie van dit schitterende stadhuis. We spreken af om 13.00 uur stipt aan het Antwerpse Stadhuis (Grote Markt, 1); de verplaatsing naar Antwerpen doet elke deelnemer op eigen gelegenheid. Voor wie met de trein gaat: houd er rekening mee dat je er te voet vanaf het Antwerpse Centraal Station zowat een half uurtje over doet (en dat is dan zonder stoppen voor de etalages op de Meir…). Vooraf inschrijven is verplicht en doe je voor 22 maart door overschrijving van het deelnemingsgeld (€ 6 p.p. voor leden en € 10 p.p. voor niet-leden) op rekening BE11 0682 4969 9548 van kwb Sint-Jozef, met vermelding van ‘bezoek stadhuis Antwerpen’. De stad Antwerpen vraagt ook om vooraf een namenlijst van de deelnemers door te geven. Geef daarom de namen en voornamen door van de personen die je inschrijft, per mail aan dekeersmaeckert@gmail.com of door een telefoontje of sms’je naar 0472 56 59 86.

 

  1. Een knoop in je zakdoek:

Elke zaterdag                         09.30 u   Kerk Sint-Jozef               MTB-ritten

Zaterdag          11 februari      18.00 u   GC G. Walschap            Kaas- & Wijnavond

Donderdag       16 februari      20.00 u   GC G. Walschap            Infoavond Energie

Zaterdag          18 februari      14.00 u   Virgo De Heide               Zwerfvuilactie

Vrijdag             17 maart        19.30 u   Degustatie Gin                Brouwerij Vercauteren

Zaterdag          1 april             13.00 u   Bezoek Stadhuis             Antwerpen

Zaterdag          15 april           14.00 u   Virgo De Heide               Zwerfvuilactie

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.