Schakel maart 2023

Gepubliceerd op 3 maart 2023 om 20:25

Wijkmeestervergadering 2 februari 2023

Aanwezig: Bert Buggenhout, Patrick De Buyser, François De Keersmaecker, Daniël Gosselin, Theo Hofmans, Gaston Maes, Johannes Mertens, Willy Mertens, Jan Moeyersoms, Fons Moeyersons, Dirk Tierens, Jean Van Muylder, Dominik Van Sweevelt.

Verontschuldigd: Tom De Keersmaecker, Jan Hadermann, Eddy Van Den Bosch.

 

  1. Familienieuws: We zeggen welkom aan ons nieuw lid Luc Caudenberg uit de Burchtlaan.

 

  1. Mountainbike: Met de uitreiking van de trofee zit het mountainbikeseizoen 2022 er nu helemaal op. Proficiat aan Willy Mertens die voor het tweede jaar op rij de trofee wist binnen te rijven met slechts drie gemiste ritten! De overige podiumplaatsen worden ook ingevuld door vertrouwde namen, namelijk Jurgen en Johannes, waardoor we een exacte kopie kregen van de top-3 van vorig jaar. In totaal hebben dit jaar 15 verschillende personen meegereden met onze leuke groep. Zoals steeds proberen we een goede mix te vinden tussen sportiviteit en gezelligheid. Wil jij ’s zaterdags ook graag meerijden? Niet twijfelen, neem zeker eens contact op met Willy of Johannes of neem een kijkje op onze website. Vanaf zaterdag 4 maart, 9.30 u, vliegen we er weer in! Wil je het uitgebreide verslag van ons fietsseizoen nalezen en enkele sfeerfoto’s bekijken? Neem dan een kijkje op https://www.kwb-londerzeel-sint-jozef.be/activiteiten/activiteiten-2023/mountainbike/mtb-foto-s.

 

  1. Bestelling fietskledij: Aangezien we een aantal nieuwe leden hebben mogen verwelkomen onder onze mountainbikers en enkele “ouwe getrouwen” ondertussen toe zijn aan nieuwe kledij, zal er op 15 maart een nieuwe bestelling geplaatst worden. Dit jaar zullen we met een nieuwe leverancier werken (het ontwerp blijft ongewijzigd), waardoor we tussen 10 en 14 maart paskledij voorzien bij Willy. Geïnteresseerden mogen steeds met ons contact opnemen. Niet onmiddellijk kledij nodig, maar misschien wel in de toekomst? We raden aan om, nu de kans zich voordoet, toch al even langs te komen om te passen (zonder koopverplichting uiteraard). Meer info vind je ook op onze website.

 

  1. Ledenquiz op vrijdag 14 april 2023: Op vrijdag 14 april gaat onze jaarlijkse kwb-quiz door. Daarmee is onze ledenquiz dit jaar al aan zijn achttiende editie toe! De winnende ploeg mag ook dit jaar de wisselbeker voor één jaar mee naar huis nemen. Quiz mee en samen zorgen we voor een spannende, leerrijke en gezellige avond. We blijven daarbij trouw aan ons concept: bij ons geen toestanden voor ‘beroepsquizzers’ maar een leuke en verrassende mix van makkelijker en moeilijker en van weetvragen en ‘praktijk’, zoals steeds samengesteld en begeleid door onze wijkmeester Daniël Gosselin en zijn familie! We starten om 19.30 uur in het GC G. Walschap. De deelname (kwb-leden, familieleden en vrienden) aan deze quiz is gratis maar de opbrengst van de consumpties tijdens de quiz gaat zoals gewoonlijk wel naar een goed doel. Zorg dat je er ook bij bent! Deelnemen doe je door je per ploegje van 3 of 4 personen aan te melden bij Daniël Gosselin op het nummer 0497 / 19 76 60.

 

  1. Workshop ‘Pech onderweg met de fiets’ op donderdag 30 maart 2023Ferm en kwb Londerzeel Sint-Jozef slaan de handen in elkaar voor deze interactieve workshop rond fietsen. Wat mogen we verwachten van deze avond? Patrick Greveleer zal ons toelichten wat er voor vertrek per fiets zeker in orde moet zijn en wat we zelf kunnen herstellen. Hij gaat ook materiaal meebrengen zoals fietsbanden, remmen, kettingen enz. om aan te tonen hoe we problemen kunnen oplossen. Ook een projector zal aanwezig zijn evenals een gewone en een elektrische fiets. Wie wenst komt natuurlijk met zijn/haar eigen fiets! De workshop gaat door op donderdag 30 maart in het KAJ-lokaal, Patattestraat 11B van 19.30 u tot ongeveer 22.00 u. Deelnameprijs: 6 euro voor leden van Ferm en kwb Londerzeel Sint-Jozef (per 2 personen uit één gezin: 10 euro), niet-leden 8 euro (per 2 personen uit die gezinnen 14 euro), drankje inbegrepen. Inschrijven tot 27 maart bij Marleen Dewachter:  0494 29 36 49 of per mail: moeyersoms@hotmail.com. Betalen doe je op de rekening van Ferm Sint-Jozef:  BE 66 7341 4300 0843, uiterlijk 27 maart 2023, met als mededeling: ‘Pech onderweg’, je naam/namen en vermelding lid of niet-lid Ferm of kwb.

 

  1. Extra actie ‘zwerfvuil’ op zaterdag 18 maart 2023: De gemeente Londerzeel organiseert een ‘Lenteschoonmaak’ die loopt van zaterdag 18 maart tot en met zondag 2 april 2023. Met onze kwb willen we hieraan meewerken en organiseren we een extra opruimactie op zaterdag 18 maart. Afspraak om 14 uur aan de parking van de vrije basisschool Virgo De Heide, Topmolen 77. Wil jij ook wat tijd investeren in deze nuttige actie dan ben je heel welkom! We zorgen voor de verzekering en daarom vragen we de gegevens op van elke vrijwilliger. Wie zich opgeeft als vrijwilliger kan ook rekenen op gratis materiaal om veilig deel te nemen. Geef je naam, voornaam, adres en contactgegevens door via dekeersmaecker.francois@gmail.com of via 0496 / 17 06 89.

 

  1. wandeling: De vraag stak reeds meerdere malen de kop op om de route van de dropping ook eens overdag te kunnen wandelen. Op zondag 23/04 organiseren we voor de liefhebbers een begeleide (door Yvan en Tom) wandeling van route René (start Mazenzele) of route Kobe (start Kobbegem carwash). Inschrijven doe je voor 16/04 door een mailtje te sturen naar dekeersmaeckert@gmail.com. Geef het aantal deelnemers op en de route die jullie voorkeur geniet. We spreken af op zondag 23/04 om 13u00 aan GC Gerald Walschap. We carpoolen met eigen vervoer naar het beginpunt van de wandeling. Wij voorzien dus geen vervoer! Hou zeker ook onze FB-pagina in het oog voor verdere info…

 

 

  1. Een knoop in je zakdoek:

Elke zaterdag                                09.30 u    Kerk Sint-Jozef                      MTB-ritten

Vrijdag                 17 maart           19.30 u     Degustatie Gin                     Brouwerij Vercauteren

Zaterdag              18 maart           14.00 u     Virgo De Heide                     Zwerfvuilactie

Donderdag          30 maart            19.30 u    KAJ-lokaal                            Workshop fietsen

Zaterdag              1 april                13.00 u     Bezoek Stadhuis                  Antwerpen

Vrijdag                 14 april              19.30 u    Ledenquiz                             GC G. Walschap

Zaterdag              15 april              14.00 u     Virgo De Heide                     Zwerfvuilactie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.